Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2020 19:38 - Език Български Ѧзыкъ блъгърьскъ
Автор: starkmaster Категория: История   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Език Български  Ѧзыкъ блъгърьскъ image


Християнството е било по българските земи много преди официалното покръстване. (В 870 г.  българите (Борис І  Вероубиец) изоставят българското си верою,  първохристиянството-Българската Апостолска Глаголическа Църква и приемат  гръкоюдейския(еврейския)  вариант на т.нар. православно християнство.)


Символите са били създавани чрез число, черта и багра. Число, размер и хармония. Числото и чертата се сливат, за да дадат орнамент. Орнаментът е образцов символ. Най-опростеният орнамент е буквата.




Писмените знаци са инструмент за съобщаване на знания. Когато достъпът до знанията е минавал през посвещаване в съответните мистерии, писмеността е била също с достъп. Няма защо да се чудим, защо гърците не са имали достъп до тракийската писменост. Вероятно са получили достъп само до простанародното писмо, което ние сега знаем като "гръцка азбука". И после се оказало, че траките са пишели с "гръцки букви". Нищо чудно да се окаже, че траките са имали няколко системи за писане. За това няма смисъл да търсим една писменост.


Езикът ни е вълшебен, траките с думи са предизвикали стихия и са потопили персийската флота в морето, заради не спазване на договора. То тогава знанието трябва да е затворено, че докопат ли го неизвисени, биха могли роби да ни направят.


 


 Писмеността на българите (глаголицата и „кирилицата”)  е съставена от Епископ Урфила  въз основа на тракийското писмо(кирилица) (езика на ангелите) на Хермес. А българицата, или Буквицата(на коята пишем в момента) е редакция  на КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ и школа. Ѧзыкъ блъгарьскъ.




Кирил и Методий нямат заслуга. Дори и където са проповядвали, и досега си пишат на латиница.    Руснаците се чудят как да представят, че кирилицата е тяхна, а Кирил и Методи са измислили нова писменост-глаголица, защото българите са турци-юдеи и нямали писменост.


Атанас Неделчев: УРфила е социален статус а не лично име. Личното име изведено от Урфила е единственно и само българско. С него увяхват всички тези, Автори и БАНи.


Подобни социални статус и са Даскала, Попа, Бойила и т.н. модела е ясен.


За нещастие, с цялото ми уважение, Чилингиров не може да погледне зад юдохристиянството.


Св. Цар Костадин е не-случайно най-големия български светец. Но нито той, свикал първия събор, нито синовете му свикали втория събор, нито основаната от Костадин епископия на Мизия и лично от него назначения за епископ Урфила са юдействащи.


Затова нечетената от Авторите "Веда словена" има само един главен персонаж Урфен, Орфен.


УРфила е българското название на Орфей.  


“Тук траките положиха Орфей –жрецът на музите... открил на хората буквите и мъдростта”. ( Д. Попов, Гръцките интелектуалци и Тракийския свят, Лик, София, 2010, стр. 465). Виждаме, че дори и гръцки автори са имали смелостта и доблестта да кажат истината определяйки траките в лицето на Орфей като създатели на буквите..." - Алкидамант. Това е само едно сведение в подкрепа на тезата ви, а има още много древни автори, които говорят същото.


Един от най-уважаваните археолози на нашето време сър Колин Ренфрю в книгата си “Археология и език” написа: "Тракийският не се е различавал много от езика, говорен днес в България. 
Английският език е загубил около 85% от речника си за 1000 години, докато българският се различава от документирания тракийски не повече от 10%". 


„Тракийските жреци привеждат за свидетели поетите. Те представят много книги на Музей и Орфей“. И по тези книги извършват своите свещенодействия“. Платон


.


Гениалният принос на Орфей е дал тласък на една колосална идея. Сам той е написал: „Когато в Египет създавах Свещеното слово". После го доразвива в Родопите. 


Като заровено зърно в добра почва Орфей е дал възможност писмеността да поникне, да кълни, да вретени и да узрее като златен клас. И Родопите стават родина на тази тъй древна азбука. Създаването й е революционно дело, всемайка на човешката памет. 


.


"Азбуката, като душата - не може да се изгори, не може да се удави, не може да се заличи" - определя Орфей. В азбуката той е вложил собствената си душа 


.
 Неслучайно Питагор, Еврипид, и Хераклид единодушно твърдят, че Орфеевото слово е било записано на купища тракийски таблички и жреците разполагали с тях.




Орфей пръв на Земята изрича, че Земята е кръгла 


Способният лингвист Кирил Влахов споменава учуден в своя работа, че в българския не може да се намери тракийски субстрат. Това ще рече, че в българския език няма архаични думи, които да не притежават българска етимология.


 


В този случай най-логичното е да се приеме, че причината за това е факта, че езикът, който говорим не е нищо друго, а само развита форма на речта на Орфей и Залмоксис. Друго обяснение няма.


 


Ако дедите ни бяха завоеватели и различен народ от траките, то субстрат задължително щеше да присъства. Във френския има галски субстрат, в английския има уелски и гаелски субстрат, в гръцкия има тракийски/пеласгийски субстрат, в латинския има етруски субстрат, дори в древния санскрит има дравидски субстрат. Как така траки и българи ще са различни хора и няма да има тракийски субстрат в нашата реч?


"Българският е универсален език, защото спада към т. нар. аналитични езици - надраснал е падежите, като вместо тях се използват предлози за връзка между думите, съдържа суфикси за определителен член, и е освободен, от към глаголен инфинитив при изразяването на преизказни и несвидетелски действия, притежавайки най-сложната глаголна система, с неповторима конструкция при формирането на бъдеще време.
Ето защо, въпреки относителността на човешките слухови вкусове, Българският език е един от най-благозвучните езици на планетата, той е по-силен тоново от всички славянски езици, включително и от руския, който между впрочем, произхожда от българския. Нашите гласни и съгласни съчетания звучат ясно и отчетливо, притежавайки всички основни звукови тонове, ето защо Българският е ясен и силен, и затова, той е един мъжествен език! Това е така, защото Българският език е автохтонен, тоест това е език, който отдавна се е преобразувал от конструкция на синтетичност към аналитичност, еволюирайки, още преди хиляди години, като пътешествието му започва преди възникването на Стара Велика България. Никъде всред народите, с които е бил в съприкосновение, никога той не е претърпявал промяна, а точно обратното.
Хиляди години преди Христа, единствено траките са имали аналитична форма на език без падежи, какъвто е, и Българският език, така че тяхната обща, изначална, хронологична и семантична езикова "взаимовръзка", действително е много вероятна.
Българският език е прецедент в езикоеволюцията, през историята на човечеството, защото е грандиозна по рода си, езикова, лингвистична, и каузална революция!
Наистина, може ли, да се направи заключението, че древните българите са сторили едно от най-големите възможни чудеса на земята?
Всички световни езиковедски експерти знаят, че има един единствен фактор, който непоколебимо и абсолютно достоверно дава информация за съдбата на един народ - неговия език!
Историческите източници, надписите, археологическите артефакти - всичкото това може да бъде откраднато, фалшифицирано и манипулирано, но не и езика!
В Българският език има девет глаголни времена, като той съдържа и единственото в света - "бъдеще, предварително в миналото време", ето пример: "Щял съм бил да ходя".
Английският език, за който се твърди, че също има "много" идиоми, - това са устойчиви словосъчетания, които не се променят във времето, в действителност притежава няколко пъти по-малко идиоми, отколкото българския език.
Затова, да се знае, да се говори, и да се пише на български език е истинска привилегия, защото като българин или българка, всеки от нас, общува на един от най-красивите и благозвучни езици, който съществува на планетата!"
/Борислав Ралинов/

Stoyan Nikolov: Неизвестен автор-лангобард написва най-вероятно през седми век книга, която по-късно ще бъде намерена и пренесена в манастира Верден. Един мисионер, епископ Людгер ще я нарече „Codex Argenteus“. Тогава идеята е това съчинение, написано на старогермански (какъвто е езика на лангобардите), да бъде използвано за покръстването на друго немско племе – саксите.
Но по-късно „Кодекс аржентус“ по политически съображения ще бъде приписан на готите и така те ще бъдат обявени за германско племе, а покрай тях и херули, и гепиди, и остроготи и визиготи.
А относно това какво е съдържал "Кодекс Аржентус" вече никой не може да бъде сигурен. Цитирам отново германския професор Асен Чилингиров: "...Нямат нищо общо с нашия език и нашата писменост, на които Учителят на гетите Урфил превежда Библията – това не е фалши-фикатът, който германците изготвят през ХVІІ век въз основа на ръкопис от VІІІ век, не съдържащ нито едно изречение от Библията – Стария Завет – а само откъси от текста на Новия Завет, използвани за богослужението (апраксос), преведени на диалекта на западногермански племена. И този фалшификат, който германските и скандинавските учени назовават „Сребърна Библия на Вулфила“ и който според тях бил съхраняван 14 века в германски манастир, не издържа и два века след изготвянето му в последните години на ХVІІ век. Буквите, написани със сребърен нитрат – открит от фламандския алхимик Йохан Рудолф Глаубер (1604–1670) – почерняват и разлагат хартията, която напълно се разпада, въпреки поставянето на оригиналните листове между стъкла без достъп на въздух и светлина, а на публиката се показват новоизготвени копия.
Разликата между приблизително реконструирания оригинал на Сребърната Библия и стигналия до нас оригинал може да за-бележи всеки грамотен читател въз основа на една от последните фотоснимки на негова страница, изготвена в 1926 г. – преди да бъде окончателно забранен всеки достъп до него дори за главния му изследовател, Ларс Мункхамер, който по собственото му признание никога не е имал възможност да го види и е ползвал за изследването си фотоснимки от края на ХІХ и началото на ХХ век, преди поставените между стъкла и при специални клима-тични условия листа на оригинала да се разпаднат напълно."
Проф.Асен Чилингиров:" Още в последния том на основния енциклопедичен справочник за германската история, издаден в 2007 г., въпросът за мнимото преселване на някакви „готи-германци“ от далечния север в Скандинавия до Северна Полша и от там до Северното Черноморие се счита въз основа на археолигическите и генетичните изследвания за окончателно решен, КАТО СЕ ИЗКЛЮЧВА ТАКОВА ПРЕСЕЛЕНИЕ . Въпреки това, научната и научнопопулярната литература в много европейски страни, също както и българската, продължава да представя без промени тезата за преселението на готи-германци от север в Североизточна Европа, а оттам в Средна Европа, където те уж покоряват римската империя и поставят началото на „Свещената римска империя“, зако-ен наследник на римската империя през Средновековието". Същото ни казва и безспорния германски авторитет проф.Ахман. Той твърди ,че т.нар. преселение на готите-германци не почива на никакви реални доказателства,а може да бъде приемано ЕДИНСТВЕНО И САМО като въпрос на ВЯРА.
https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/-зыкъ-блъгарьскъ


© Ванко Българионъ Николов©° ®•Ⓥ



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: starkmaster
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1085262
Постинги: 1678
Коментари: 298
Гласове: 1364
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол