Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 13:37 - Апостол Павел и първохристиянството на българите
Автор: starkmaster Категория: История   
Прочетен: 2640 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2016 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Апостол Павел и първохристиянството на българите

Савел/Павел е роден в Кападокия, което значи че е тракиец. Какво пише в разните библии и тям подобни - хвърляй в чинията и пускай водата! Това не е информация върху която да градиш виждането си за нещо конкретно от историята. Та, като тракиец той постъпва на служба в Рим и е направен офицер в нещо като тяхната ДС - не знам как се е казвало или съм забравил... И като такъв е трябвало да следи за всякакви дейности, движения, организации, личности и т.н. които са застрашавали сигурността на Римската Империя. И всички истории разказвани и писани за него трябва да се прецеждат много внимателно и утайката да се изхвърля - като утайката произведена от американския писател Гор Видал с разни гнусотии по адрес на Павел само и само да е в тон със и да се подмаже световните ционисти-юдеите и т.н. Важното е че в един момент очите на Павел се отварят - може би той от дълго време си е задавал въпроси, на които едва Христовото учение и поведение дава отговори. И той решава да промени коренно живота си и да започне да разпространява това учение по най-добрия възможен начин - чрез себе си!
Освен Апостол Павел, по нашите земи са проповядвали и въвеждали в християнската вяра още
Св.ап. Ерм ,  ап. Амплий във Варна, ап. Андрей, ап.Карп и т.н...



Ценов не говори за качествено нова или различна религия. Той просто ни обяснява,че гръцките измекяри-ромеите, всъщност, успяват да вземат връх в пренията над трако-илирийската църква,налагат гръцкия като трети свещен език и обявяват българите за ариани,т.е.за нечисти,неистински християни,даже - за еретици,извън Православието. Трако-българската Християнска църква е поставена извън Канона на Православието. Това е положението. Те все пак са успели да яхнат Римската империя и от там насетне,те определят правилата. Всъщност Гръцкият език или това което те наричат гръцки успява да си извоюва статут още когато Империята е единна и неразделена.  Още тогава почват да се секат монети с гръцки надписи.

Имам предвид действията на Константинополската патриаршия, която не бих нарекъл гръцка през епохата на ранното християнсво 4 век, но която точно по гръцки успява да обяви Готите(гетите, т.е. българите) на Улфила за ариани или за "нечисти"християни и еретици, ползвайки някои различия в интерпретациите около личността на Христос и други подобни.
Нещата за ранните трако-илирийски християни се усложняват още повече, когато мисля, че Константинополската патриаршия налага официалното мнение, че християни са само тези,които говорят на гръцки,латински и еврейски-свещените езици. По този начин скитските, българските християни остават изолирани като гностици или направо еретици, т.е.варвари. Но за качествено различно християнство, не би могло да се говори.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. solinvictus - Не е тракиец а е иудеин фарисей. . . ...
18.04.2016 23:30
Не е тракиец а е иудеин фарисей ... прокажен!

Имам предвид действията на Константинополската патриаршия, която не бих нарекъл гръцка през епохата на ранното християнсво 4 век, но която точно по гръцки успява да обяви Готите(гетите, т.е. българите) на Улфила за ариани или за "нечисти"християни и еретици, ползвайки някои различия в интерпретациите около личността на Христос и други подобни. ============== първо трябва да разбереш кое какво се е случило първо и после се напъвай да правиш изводи ... това не е лесно ,трябват ти знания първо!
цитирай
2. starkmaster - solinvictus - чети
22.04.2016 21:23
"Траките,които създадоха християнството"/Петър Георгиев/
"За богомилите от "уста на ухо"/Дамян Попхристов/,
"Катарското богомилско христянство"/Мишел Муние/,
"Опасният архив на богомилите"/Христо Буковски/,
"Българската самостоятелна църква в Илирия"/Архимандрит Кирил Рилски/.
"Истината за богомилите.Документална хроника." /Иван Кирилов/
цитирай
3. solinvictus - Катарите не са юдейски ристяни, ...
24.04.2016 03:02
Катарите не са юдейски ристяни,затова са избити! Богомилите са старозавтници или в лоното на Яхве . Траките не са етнос и не са създавали никакво християнство ,това е юдейска секта !Чети последните проучвания на френските розенкройцери ,те крадат най много от митраизма и го приписват на катарите... модерно е!
цитирай
4. starkmaster - Хихихи
24.04.2016 19:34
Митра , гледай си Митрата, Рим и Боцмана и недей се навира дето не ти е работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starkmaster
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072469
Постинги: 1678
Коментари: 298
Гласове: 1364
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол