Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 23:35 - Древните българи-Духовност, Вяра и Религия..
Автор: starkmaster Категория: История   
Прочетен: 3999 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Древните българи-Духоimageвност, Вяра и Религия..

"...Някога нашите предци са искали да ни завещаят да бъдем народ от нематрични хора. Всеки българин да бъде просветен човек, човек на Пътя, духовно буден и извисен. Според нашите предци това е означавало Българин-светъл, просветен, духовен човек.
Според колобрите българите имат най-голяма възможност да станат истински хора, защото още при Сътворението били създадени така. Накрая за да им вдъхне живот Тангра им дал от Дъха си , който бил Оренда и им казал: "Създадох ви воини на Тангра, най-добрите воини в света. Отличих ви сред останалите народи и ви избрах.Оставих българите да властват както в този свят, така и на Небето. Дадох ви "ДА"- най-доброто бойно умение.Орисах ви да побеждавате.Вие трябва да сте господари на себе си и на света.Така че не бива от нищо да се боите."
Тези думи давали сила на нашите багатури, на колобрите, те са най-често повтаряните от тумир(разказвачи). Всички българи смятат че това е тяхното предимство.
Това обаче като че ли е химера. Не може да има народ само от просветени хора. Такъв народ не може да оцелее.Освен това духовното израстване е личен Път, личен избор. Никой не може да те накара да следваш Пътя или да си духовен. Това или го имаш или не. Днес не може да се каже че всички българи са "светли хора", но е важно, че сред нас винаги е имало хора на духа. Всичко това е намерила отражение в това, което смятаме за наш племенен духовен Път. Това което изповядваме не е е Вяра, и не е Религия. Тангризмът не е религия. Тангризмът не е вяра. Ние не вярваме в Тангра. Може да се каже че в Тангра и в Бог вярват другите народи. На тях понеже НЕ СА ЧАСТ ОТ Него и не следват неговият истински Път, им се налага да вярват. На тях понеже НЕ СА Част от Него и НЕ СЛЕДВАТ Неговият Истински ПЪТ,им се налага да вярват. Да вярваш означава да приемеш нещо, което не можеш да обясниш, нещо което не ти е ясно. Да вярваш означава да НЕ докосваш това нещо , да не го подлагаш на съмнение да не се взираш в него, да го пазиш като под похлупак, за тебе то е свещено. Ние НЕ вярваме в Тангра. Понеже непрекъснато общуваме с него , понеже сме негови продължения, понеже Живеем в Него, чрез него и като Част от Него ние не вярваме в Него. Ние Живеем с Тангра. Останалите народи понеже не притежават нашето учение, понеже не са облагодетствани да получават Оренда като нас, понеже Тангра не се спуска в техният боен строй и не воюва рамо до рамо с воините им. Понеже на тях светът на алповете не им е познат, са принудени да вярват.
Нашето духовно Учение- Път на Българите, ни помага в това което да сега говорим. Няма как да изследваш себе си и бог, няма как да разбираш Пътя на себепознанието и самоусъвършенстването, ако знаеш какво е Тангра, ако не си усещал Орендата, ако не си посещавал Саракта. Всичко това при българите е в тяхна помощ и е нормално сред нас да има повече духовно будни хора, защото на нас не ни се налага да вярваме, да следваме някакви измислени религии. Нашият Път е облагодетстван, но не бих казал, че е по-лек..."

От поредицата "Тангра", I-ва част-"Тохол" на Токораз Исто



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Айде, още един пропагандатор на ...
09.08.2012 23:56
Айде, още един пропагандатор на Пътя на гламавите... и нека Тангра да е с вас! Или поне Тургут Йозал...
цитирай
2. prarodinata - Поздрави!
10.08.2012 15:12
Мой приятел се запознал с бивш агент от ЦРУ. Онзи му споделил:
"Ние имаме дебели папки, съдържащи истинската история на всички народи по света, (а не манипулираните басни, които повечето хора учат в школата). Знаем много за вас, българите и мога да ти кажа, че се страхуваме повече от вас, отколкото от руснаците, защото вие сте народ от родени водачи..."
Случаят е истински и може би обяснява безпощадния геноцид, който се е разгърнал срещу един от най-древните живи народи на тази земя и безспорно най-значимият. За съжаление на враговете ни усилията им са предварително обречени на провал и страховете им са основателни. Писано е, че и 200 българи да останат на света, те ще изпълнят Мисията, отредена им от Твореца.
Така че: тирани, всуе се морите...

Поздрави за хубавия Ви блог!
цитирай
3. starkmaster - Поздрави!
10.08.2012 20:34
Мога ли да ви цитирам във фейсбук?!
цитирай
4. starkmaster - За анинимния
10.08.2012 20:37
Анонимния, чели ли сте книгата от която е пасажа?! Ако сте я чели няма да ми пишете глупости!
цитирай
5. kudran - Ти от къде падаш...
10.08.2012 22:10
Господ да не ти е дал нови скрижали на някой синор.
цитирай
6. starkmaster - kudran - Ти от къде падаш...
10.08.2012 22:22
kudran- цитирам книга. А опровержения или несъгласия се правят с аргументи!
цитирай
7. prarodinata - Мога ли да ви цитирам във фейсбук...
14.08.2012 15:56
starkmaster написа:
Мога ли да ви цитирам във фейсбук?!


Разбира се!
цитирай
8. starkmaster - :)
14.08.2012 22:33
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starkmaster
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1073239
Постинги: 1678
Коментари: 298
Гласове: 1364
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол