Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 19:26 - Войнът и Смъртта
Автор: starkmaster Категория: История   
Прочетен: 1123 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Войнът и смъртта"

"Войнът е в непрекъснато общение със смъртта. Всеки ден той се готви да се раздели с този свят. Когато прави това , той е безупречен и върши нещата така, все едно са за последно. Това също е част от Пътя на Война.
В живо
та има две неща, които никога не се срещат. Цял живот човекът се стреми към смъртта, мисли за нея, преживява я, страхува се, вдъхновява се и се учи от нея. И тя цял живот върви срещу нас, ръфа оставащото ни време. Всичко смятат, че един ден просто умираме, но това не е така. Повечето хора никога не доживяват тази среща. Повечето умират миг преди да срещнат смъртта. За да срещнеш смъртта, трябва да имаш силата да го направиш. Можеш да преживееш смъртта само докато си жив. Ние Българите, не само имаме силата да срещнем смъртта, а и да го направим, докато сме още силни и имаме дни пред себе си. Ние живеем със смъртта и събираме в себе си живота и смъртта - две несъвместимости, от това се ражда нашата голяма сила. Душите ни, разкъсвани от тези две стихии, не спират да страдат и да се борят. Така ние събираме в себе си тези две неща, които при останалите хора никога не се срещат.
Смъртта е нещо, което идва когато трябва и нищо не можем да направим. 
Войнът знае, че е по-добре да загуби живота си в Битка, отколкото да се опитва да върне поруганата си чест след битка, или да живее с гузната си съвест.
Войнът не се нуждае от отмъщение. Да отмъщаваш означава да взираш в миналото, когато си бил слаб. Днешната сила няма да намали вчерашната ти слабост. Ако преследваш отмъщение, това означава, че днес продължаваш да си слаб. Такъв човек е обречен отново да загуби. Войнът живее в настоящето. дори когато се изправи срещу враг, от когото е загубил или е получил обида и несправедливост, той няма да го направи за да отмъсти. Той би изчистил съзнанието си и би влязъл в битка все едно за пръв път вижда този противник. Направи ли това, той ще победи. Преглътне ли обидата, забрави ли отмъщението, той вече е победил вчерашният си враг, онзи , който е живял в главата му и остава да победи днешният, който е пред него.
Често врагът не може да осъзнае, че пред него не застава противникът, когото вчера е победил, а един нов противник. Така врагът си мисли, че щом веднъж го е победил, ще го направи отново. В такъв случай, той е загубил още преди Битката да е започнала."

"Тангра" - Токораз Исто

image



Гласувай:
0



1. анонимен - KALTIN
04.08.2012 19:48
slava na tangra i svetiite mu
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starkmaster
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1085981
Постинги: 1678
Коментари: 298
Гласове: 1364
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол