Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2015 09:18 - За траките и Тракия
Автор: starkmaster Категория: История   
Прочетен: 2229 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За траките и Тракия
Преди около две хиляди и петстотин години Херодот посещава Тракия и споделя в книгите си следното: “Тракийският народ след индийския е най-голям. Ако той се съединеше под един господар и ако бе единен, той би бил според мене непобедим и много по-силен от всички народи....“  “Θρηκων δ θνος μγιστον στι μετ γε νδος πντων νθρπων• ε δ π νς ρχοιτο φρονοι κατ τυτ, μαχν τν εη κα πολλ κρτιστον πντων θνων κατ γνμην τν μν.” http://www.sacred-texts.com/cla/hh/hh5000.htm ( История, V -3)
Римския писател Плиний  също потвърждава кaзаното oт другите стари автори, споменавайки в книгата си “Естествена История”, че “Tраките са един от най-могъщите народи на Европа” -Thracia sequitur, intervalidissimas Europae gentes....( “Е.И.”- IV-XI)
Верно е, че през първия век на римска окупация много от нашите деди са разселени и известни области пообезлюдени, но през останалите пет века тракийското население расте неудържимо, а ролята на траките в управлението на империята е значително.
Първия император от тракийски произход е идващият от нашата Добруджа Максимин. След него на престола сядат много други: Клавдий II, Квитилий, роденият в София Галерий, Максимин Дакиецът, Лициний, Константин Хлор, Константин Велики, Констанс, Кoнстантин II, Тиберий II, Ветран, Юлиан, Лъв Бесът, Маркиан, Юстин I , Юстиниан I, Фока ( царувал в Константинопол до 610 година)...
Траките дават не само императори, но и способни военонначалници, управители. Бащата на Аеций, наречен още последният римлянин е местен жител от Дуросторум (Силистра). Най-великият пълководец в Късната Античност е роденият в Германеа (Сапарева Баня) Велизарий. Предвождащият през 513 година българи, генерал Виталиaн е също тракиец... По времето на Константин Велики управител на Египет и Либия е бил тракиец с фамилия Реметалк ( Бешевлиев, Проучвания, стр. 54). Колкото повече време минава толкова повече се засилва тракийският елемент, не се забелязва абсолютно никакво отслабване, да не говорим пък за изчезване на траките, това е пълен абсурд.  
Е, колко още доказателства и извори са нужни, за да разберем, че по времето на извоюването на независимостта на Дунавска България тракийското население на страната ни е било многомилионно? Това население не се е изпарило безследно, това население са всъщност нашите предци. Аспарух не е чужденец, а само освободител, такъв е бил преди него предвождащият българи Виталиaн (вдигнал въстание в началото на VI– ти век), който се противопоставя на опитите на чуждото  духовенство да получи надмощие в земите ни, наречени много точноПровинция България.
Нали, ако имаше нашествие на чужди народи в Тракия щеше да се наблюдава рязка промяна на материалната култура, погребални ритуали, топонимия, а и не на последно място обичаи. Такава промяна обаче няма, старите българи погребват мъртвите си така, както са правели траките по времето на Херодот. До боецът са се полагали конят му, а в някои случаи и куче. Типичната за старите българи изкуствена черепна деформация се практикува в нашите земи още през Каменната епоха и е типична за траки и пелазги. Житните ями на старите българи са познати на траките още от най-дълбока древност. Тракийските криви рефлексни лъкове са типично оръжие и на старите българи, а поне пет тракийски вида остриета на стрели се ползват от старите българи.
Нашите рала, брани, дикани, а също и пастирските атрибути са от тракийски произход, това се знае много отдавна от етнолозите ни. ( Н.Колев, Българска Етнография, N.Kolev, Spuren aus der Kultur der Thraker in dem TradizionellenAckerbau und der Viehzucht der Bulgaren, Dritter Internationaler Thrakologischer Kongress, 1984.....)
Испер Рих(Аспарух )не нахлува в Тракия, не довежда нов народ, а само обединява две области, които са обитавани от родствено население. На север от Дунав са живели свободните траки, а на юг тези, които са били подвластни на Римската Империя. Напълно естествено е, че царуващите в Константинопол са били недоволи, дори бесни от това, че дедите ни са успели не само да извоюват независимост, но и да нанесат унизително поражение на имперската армия.
Мистерии няма,  няма и нахлувания на туранци, или иранци. Подробните антропологически изследвания на проф. М. Попов доказаха това отдавна.
За мен е неясно само това – кой и как успя да докаже, че траките са изчезнали ( асимилирани) и, че народът на Аспарух е чужд? Защо до ден днешен българските студенти са принудени да изучават неиздържани теории?
Първата европейска цивилизация е тази на траки и пелазги. Тук на Балканите е изобретена най-древната писменост. Не случайно Алкидамант определя тракиеца Орфей като създателя на буквите (Д.Попов, Гръцките интелектуалци и тракийския свят, Лик, София, 2010, стр. 465). От цяла Европа, първо в Тракия се появяват организираното земеделие и скотовъдство. Другите народи изостават с хилядолетия...Пак в Тракия е и най-ранната обработка на злато и желязо, в Тракия са най-старите градове. Земята ни спокойно може да се нарече Родината на Прометей.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fascindoo - кой и как успя да докаже, че траките са изчезнали? Отговор:
18.06.2015 09:35
Първопредците като автори на фалшификации в българската история са Август Людвиг Шльоцер, Константин Йосиф Иречек, Павел Йосиф Шафарик, Геза Фехер, братя Шкорпил и Васил Златарски. В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (племенник на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на Васил Златарски.

Как се създава еврейската Златарска школа у нас

Пълна версия: ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от НЕбългарски произход, които Фалшифицираха Българската История :



ЧУЖДИЯТ ПРОИЗХОД НА ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЧЕСКА ШКОЛА В БЪЛГАРИЯ

Август Людвиг Шльоцер Август Людвиг Шльоцер (нем. August Ludwig von Schlёzer, 5 юли 1735, Гагштадт — 9 сентември 1809, Гьотинген).

Съвременни последователи - Божидар Димитров, Андрей Пантев, Явор Кавада, Пламен Цветков, Иван Илчев, Н. Проданов, Светлозар Елдъров и тeм подобни, и прочее от новата плеада...
Чуждият произход на официалната историческа школа в България

Немско-руският историк Август Людвиг Шльоцер е титулован за „баща на източноевропеистиката”. На него дължим шизофренната дефиниция за настоящите „псевдобългари” и някогашните „българи”:

„Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ СЛАВЯНИ, но старите, които дойдоха от Волга, без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно турски народ.”

Това е писано преди 240 години.

В последствие това става “символ верую” на антибългарската българистика.

Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на българите.
В българските научни среди митът се налага от евреинът Константин Йосиф Иречек (внук на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на Васил Златарски. Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши „историци” се налага като история на България.
цитирай
2. joysii - Публикациите и изводите на учените ...
18.06.2015 10:49
Публикациите и изводите на учените историци се базират на задълбочени проучвания,а не на плям-плям махленски самонавивки на разни хаховци в блогбегето.
Ако някой се интересува сериозно от история,логично е да чете написаното от специалисти,а не Спароток,нещастното куку, който не е историк, не е лингвист, не е археолог и не е провел нито едно научно изследване или проучване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starkmaster
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072832
Постинги: 1678
Коментари: 298
Гласове: 1364
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол